LatestNews

WE WANT YOUR BAND. JOIN US NOW!

31/01/2016

 

Siapa masih ingat pada tahun 2007 – 2009 dulu?

Scene kita amat meriah! Band bertimbun, show merata, dari pop hingga ke metal dan semua orang termasuk saluran media aliran perdana bercakap tentang indie scene.

Selepas tahun 2009, scene kita kembali suam-suam kuku hingga ke hari ini. Band yang dulunya tumbuh macam cendawan hilang entah ke mana. Event organizer, clothing label, jurugambar dan komuniti bebas juga melenyap.

Dulunya satu show boleh mencecah lebih 1000 orang di MCPA, hari ini 60 orang pun dah kira ramai. Jangan cerita pasal untung, kebanyakkan event organizer hari ini sanggup belanja duit gaji untuk rugi demi kelangsungan independent movement yang dicintai.

Setelah hampir 10 tahun semenjak tahun 2007, banyak label kawan-kawan tak putus asa menghidupkan scene masing-masing. Itu yang kita perlu respek!

Tahu tak korang? Baru-baru ini Two Decades of Rebellion : Subculture X ACAB Tour 2016 dapat sambutan hangat. Show pertama mereka di Hard Rock Cafe fullhouse bro!

Tambahan pula, ROTTW Soundstage final episode juga bakal menggegar lagi. Kitaorang fikir adakah ini satu petanda baru?

Adakah sumpahan 10 tahun kepada indie scene bakal berakhir? Mahukah kita semua bersama-sama mencipta semula gelombang indie ke seluruh tanah air seperti zaman lalu?

Andai ya! Kitaorang rasa inilah masanya. Kitaorang pun tengah semangat giler babs.

Banyak projek rilis CD bakal menyusul, gig lokal dan band oversea pun sedang disusun oleh tim kitaorang.

Jadi, mana korang yang ada band, boleh lah kembali aktif sebab kitaorang tengah cari band untuk pelbagai show dalam masa terdekat ini.

Serius, nak lebih mudah korang boleh register band korang kat link bawah ini —-> http://goo.gl/forms/H3Xjjrw6f9

Tak cuba tak tahu kan? Thanks, jumpa korang lagi beb!

#redinkent #redinkMedia
www.redinkent.com

WE WANT YOUR BAND. JOIN US NOW!

31/01/2016
  Siapa masih ingat pada tahun 2007 – 2009 dulu? Scene kita amat meriah! Band bertimbun, show merata, dari pop hingga ke metal dan...

Iman’s League – Anugerah Band Terbaik !

12/10/2015

image

 

Tahniah Iman’s League kerana membolot 2 anugerah sekaligus di Anugerah Planet Muzik 2015!

wooohooo!

#RedinkMedia

Iman’s League – Anugerah Band Terbaik !

12/10/2015
  Tahniah Iman’s League kerana membolot 2 anugerah sekaligus di Anugerah Planet Muzik 2015! wooohooo! #RedinkMedia

“DW Drums” wants you!

18/09/2015

10846238_734070300003348_3292158804300906940_n

Hi, he is Fouzy. He recorded few songs with DW Drums last week. Yes, we did put the songs online. Please log on to www.RedinkRecords.com and check it out!

12004734_862091010534609_8560482812765166046_n

“DW Drums” wants you!

18/09/2015
Hi, he is Fouzy. He recorded few songs with DW Drums last week. Yes, we did put the songs online. Please log on to www.RedinkRecords.com and...

APA? 3 JAM JAMMING RM70 JE?

18/09/2015

“Murah kan?”. Jawab Abam Studio.

Brader Cool bertambah excited. Tapi untuk kepastian, beliau menanya lagi seperti cikgu matematik.

Brader Cool :

Selalu kan kitaorang jamming dua jam.

Sejam RM30 betul? Dua jam jadinya RM60 lah kan? Takkan tambah RM10 dapat jamming tiga jam?

Abam Studio : Betul boss.

Brader Cool : Birthday aku dah lama terlepas tau? Tak baik mainkan perasaan customer.

Abam Studio : Ya boss, birthday saya minggu depan je ni. Takkan lah nak tipu.

Brader Cool : Ok-ok cool. Ini aku dengar dah ada snooker? Harga tu masuk sekali ke?

Abam Studio : Oh itu meja pool. Sekali jalan boss, kita beri F R E E W I F I sekali.

Brader Cool : wifi pun?

Abam Studio : A’ah. Cool kan?

Brader cool : Perghhhh! Power betul Geng Equine sekarang. ok deal, 3 jam eh… Jumpa malam ini.

Abam Studio : Baik boss. Terima kasih. Jumpa malam ini.

Tamat. Begitu lah kisahnya.

Untuk booking, +60 17 825 6524 / +60 12 788 8164.

Terima kasih.

JAMMING SAMPAI LEBAM!
#RedinkMedia
www.RedinkRecords.com

==============================

Red Ink Studios
D-1-G, Putra Walk
Jalan PP25, Seksyen 2
40300 Seri Kembangan,
Selangor, Malaysia.

Jamming Sampai Lebam

APA? 3 JAM JAMMING RM70 JE?

18/09/2015
“Murah kan?”. Jawab Abam Studio. Brader Cool bertambah excited. Tapi untuk kepastian, beliau menanya lagi seperti cikgu matematik. Brader Cool : Selalu kan kitaorang...

New Found Glory live in Kuala Lumpur!

28/01/2015

10841787_949718085064127_5850189667787365630_o New Found Glory live in Kuala Lumpur!

IMAN’S LEAGUE – Forever in 7th Japan Tour 2014!

09/05/2014

Forever in 7th Japan Tour 2014

Hello people, Iman’s League will be touring Japan this coming 3rd to 9th June to promote their E.P ” forever in 7th”

IMAN’S LEAGUE – Forever in 7th Japan Tour 2014!

09/05/2014
Hello people, Iman’s League will be touring Japan this coming 3rd to 9th June to promote their E.P ” forever in 7th”

NEW! Iman’s League – Nafas Terakhir is on SOUNDCLOUD!

08/05/2014

Hi peeps!

Now you can listen Nafas Terakhir by Iman’s League on SOUNDCLOUD! Check it out and share to your friends!
Thank you! :-)

https://soundcloud.com/redinkent/imans-league-nafas-terakhir#t=0:35

NEW! Iman’s League – Nafas Terakhir is on SOUNDCLOUD!

08/05/2014
Hi peeps! Now you can listen Nafas Terakhir by Iman’s League on SOUNDCLOUD! Check it out and share to your friends! Thank you! https://soundcloud.com/redinkent/imans-league-nafas-terakhir#t=0:35

HARIMAU SELATAN HOT FROM OVEN!

08/04/2014

harimau selatan CD

Are you Johor DT fans?

Good news! “Harimau Selatan” Johor DT Official Song just release!

Limited stock! 600 copies have been sold to Johor Southern Tigers and Boys of Strait! only few left.

Grab this fast before too late! Thank you!

===================================

interested?

SMS —> HS send to 010 603 8666

www.facebook.com/RocketToMecca

HARIMAU SELATAN HOT FROM OVEN!

08/04/2014
Are you Johor DT fans? Good news! “Harimau Selatan” Johor DT Official Song just release! Limited stock! 600 copies have been sold to Johor...

Big D & The Kids Table live in Kuala Lumpur!

31/03/2014

Big D & The Kids Table live in Kuala Lumpur!

31/03/2014
for more info : http://redinkent.com/events/is-this-ska-kuala-lumpur-2014/

Red Ink Studio is now OPEN!

17/03/2014

We are excited to announce that our New Jamming Studio in Pontian is now OPEN!

Please stop by to see our studio and to schedule your complimentary amps test & consultation! We are located on the 2nd Floor, Jalan Delima 2, Pusat Perdagangan Pontian, next to Cool Blog and opposite of Pontian’s Bus Station.

Red Ink Studio, Pontian, JDT.  1972476_372032139605139_1350623810_n 

Further info?  Please contact Fouzy, Events Coordinator : redinkent@gmail.com or +6012-788 8164

Red Ink Studio is now OPEN!

17/03/2014
We are excited to announce that our New Jamming Studio in Pontian is now OPEN! Please stop by to see our studio and to...
Page 1 of 212

Past&UpcomingEvents

VIEW ALL EVENTS

FeaturedVideos

VIEW ALL VIDEOS

FeaturedBands

Rocket To Mecca
Pop / Rock / Alternative
More Info
HoneyB
Psychobilly / Grunge / Showtunes / Rock / Alternative / Noise / Ambient
More Info
Iman’s League
Melodic Punk Rock
More Info
VIEW ALL BANDS